کدخبر: 16 | چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۹

جایگاه اصحاب رسانه بی‌بدیل، ارزشمند و تأثیرگذار است

جایگاه اصحاب رسانه بی‌بدیل، ارزشمند و تأثیرگذار است

استاندار همدان با تأکید بر اینکه جایگاه اصحاب رسانه بی‌بدیل، ارزشمند و تأثیرگذار است، گفت: با توجه به جایگاه رسانه، قطعاً فعالان آن نیاز به حمایت دارند؛ سند اطلاع‌رسانی دستگاه‌های دولتی و نیز انجمن صنفی در این زمینه می‌توانند کمک‌کننده باشند.

سیدسعید شاهرخی روز گذشته در جمع اعضای هیئت‌مدیره انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان همدان ضمن تبریک فرا رسیدن اعیاد ماه رجب، عنوان کرد: دولت تدبیر و امید همواره از وجود نهادهای مدنی، انجمن‌های صنفی و تشکل‌های مردمی استقبال و حمایت می‌کند، اعتقاد ما در دولت این است که به‌جای تصدی‌گری در امور، باید از اقشار مختلف مردم حمایت شود.

وی با بیان اینکه حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد برای دولت یک اصل است، ادامه داد: از احساس مسئولیت شما برای تشکیل انجمن صنفی مدیران رسانه تشکر می‌کنم و امیدوارم با هم‌افزایی و همکاری با سایر نهادهای مرتبط در اعتلای اهداف اهالی رسانه موفق باشید و از هرگونه اختلاف با سایر نهادهای هم‌مسیر اجتناب کنید.

استاندار همدان ضمن اشاره به اینکه انجمن صنفی اهداف خوبی در راستای رفع مشکلات اقتصادی و همچنین حمایت مالی و معنوی از اصحاب رسانه درنظر گرفته است، افزود: اهداف درنظر گرفته‌شده بسیار ارزشمند هستند و ما حمایت خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه از مدت‌ها قبل برای ارتقای جایگاه رسانه و همچنین بهره‌مندی دستگاه‌های دولتی از آن به‌منظور ارتباط بیشتر با مردم سند اطلاع‌رسانی برای دستگاه‌ها تعریف شده است، عنوان کرد: در این سند آمده است که هر دستگاه دولتی باید چه اقداماتی را انجام دهد و چگونه از ظرفیت اصحاب رسانه به نحو مطلوب استفاده کند.

شاهرخی افزود: رسانه‌ها پُل ارتباطی مردم و مسئولان هستند و برای جلب مشارکت و اعتماد مردم، اصحاب رسانه نقش مهمی دارند؛ بنابراین همه دستگاه‌های دولتی از رسانه‌ها حمایت می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه جایگاه اصحاب رسانه بی‌بدیل، ارزشمند و تأثیرگذار است، گفت: با توجه به جایگاه رسانه، قطعاً فعالان آن نیاز به حمایت دارند؛ سند اطلاع‌رسانی دستگاه‌های دولتی و نیز انجمن صنفی در این زمینه می‌توانند کمک‌کننده باشند.

استاندار همدان با بیان اینکه ظرفیت استان همدان بسیار بالا است و تصمیمات و اقدامات ما باید در شأن استان همدان باشد، ابراز کرد: همدان در خیلی از شاخص‌های ملی جزء استان‌های نخست است؛ باید تورهای رسانه‌ای بیشتر باشند تا توانمندی‌های استان همچون سدها، نیروگاه‌ها و سایر موارد دیده شوند و انعکاس یابند.

شاهرخی با اشاره به اینکه نیروگاه همدان بعد از چندسال تعطیلی توسط نیروهای داخلی ساخته شد و به بهره‌برداری رسید، افزود: دو سال بی‌وقفه بیش از 300 نفر برای ساخت این نیروگاه کار کردند، پتروشیمی هگمتانه نیز بعد از چندسال به بهره‌برداری رسید.

وی در ادامه با اشاره به تکمیل سد کلان و افزایش ارتفاع سد اکباتان، بیان کرد: سد نعمت‌آباد و شنجور امسال افتتاح شدند و سد خرم‌رود و گرین نیز درحال ساخت هستند.

استاندار همدان با بیان اینکه 32 کیلومتر راه‌آهن اکنون تا 350 کیلومتر افزایش یافته است، گفت: ایستگاه‌های راه‌آهن نیز درحال ساخت هستند و ایستگاه تویسرکان تا عید افتتاح خواهد شد.

این مقام مسئول ضمن تشکر از نماینده‌های مجلس استان همدان برای تلاش‌هایی که داشته‌اند، عنوان کرد: قطار شهری نیز اگر مصوب شود، اقدامی بسیار مؤثر برای آینده و آیندگان خواهد بود.

شاهرخی با اشاره به اینکه باید نگاه ما به آینده باشد و برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشیم، گفت: همواره در برنامه‌های خود معیشت مردم را درنظر داریم؛ مسئله‌ آبی کردن زمین‌های دیم، یعنی زمین‌هایی که تا به امروز یک واحد برداشت داشتند، با گلخانه‌ای شدن 10 واحد برداشت داشته باشند و این یعنی ارتقای معیشت مردم.

وی بیان کرد: ما از سه سال پیش تعیین کرده‌ایم تا پایان دولت در حوزه‌های مختلف مانند صنعت، کشاورزی، اشتغال، سرمایه‌گذاری و سایر موارد به کجا باید برسیم، در جهت این اهداف تلاش می‌کنیم و خبرنگاران نیز باید فعالیت ما را رصد کنند و همکاری داشته باشند.

استاندار همدان در ادامه بر لزوم حمایت از سرمایه‌گذاری تأکید و عنوان کرد: سرمایه‌گذار می‌تواند برای استان ارزآوری داشته باشد، بنابراین باید حمایت شود تا احساس امنیت سرمایه خود را حس کند.

شاهرخی ضمن تقدیر و تشکر از مردم همدان و بیان اینکه همواره همکاری خوبی داشته و در عرصه حمایت از نظام حضور داشته‌اند، ابراز کرد: من همواره سعی کردم تا در حد توان حواشی را از بین ببرم، زیرا وقت ما باید صرف ارتقای توانمندی استان و استقرار سرمایه‌گذار شود، مردم نیز از اختلاف خوششان نمی‌آید.

وی با اشاره به انتخابات پیش رو، گفت: انتخابات زمانی خوب است که مشارکت مردم حداکثری باشد و همچنین نتیجه مطلوب زمانی حاصل می‌شود که نماینده انتخاب‌شده، نماینده قاطبه مردم باشد.

استاندار همدان افزود: ما وظیفه داریم انتخابات را پُرشور برگزار کنیم و اصحاب رسانه نیز باید در این امر ما را یاری کنند.

شاهرخی در پایان با بیان اینکه اصحاب رسانه یکی از مهم‌ترین عناصر در توسعه هستند، گفت: امیدوارم رسانه‌های استان همدان کانون توجه کشور و غرب کشور باشند و انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان نیز در جهت نیل به اهداف خود پُرتلاش و موفق عمل کنند.

در ادامه جلسه رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان همدان با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر انجمن‌های صنفی فعالان رسانه در نقاط مختلف کشور هم‌سو با خانه مطبوعات تشکیل شده است، گفت: تقریباً 28 استان کشور دارای انجمن صنفی هستند، سال گذشته نیز در همدان پیگیری‌هایی صورت گرفت و توانستیم این انجمن را ایجاد کنیم.

مسعود پورصالحی با بیان اینکه اولویت انجمن صنفی رسیدگی به مسائل اقتصادی اهالی رسانه و مطبوعات است، عنوان کرد: بحث اقتصادی در انجام رسالت رسانه بسیار تأثیرگذار است و چه‌بسا نقص اقتصادی باعث فاصله گرفتن اهالی رسانه با رسالت خود، یعنی همان آگاهی بخشیدن به جامعه شده است.

وی با اشاره به اینکه عضوگیری انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان از ابتدای دهه فجر امسال آغاز شده است، گفت: تا به امروز بیش از 30 رسانه فعال استان و 100 خبرنگار از طریق سایت انجمن عضو شده‌اند.

پورصالحی با بیان اینکه در انجمن صنفی به مسائل اقتصادی و معیشتی اهالی رسانه پرداخته خواهد شد، عنوان کرد: برای فعالان رسانه مانند کارمندان دولتی حمایت اقتصادی وجود ندارد، بنابراین نیاز وجود چنین انجمن صنفی حس می‌شد؛ در این انجمن برنامه‌ریزی برای تأمین نیازهای اهالی رسانه صورت گرفته است.

رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان همدان با اشاره به اینکه به‌دلیل عدم وجود مجموعه منسجم قبلاً توزیع عادلانه بسته‌های حمایتی که به رسانه‌های استان داده می‌شد وجود نداشت، بیان کرد: متأسفانه قبلاً بعضی از رسانه‌ها به‌دلیل ارتباط بیشتری که داشتند، مثلاً در بحث یارانه کاغذ یا آگهی‌های دولتی، حمایت شده و سهم بیشتری کسب می‌کردند.

پورصالحی ادامه داد: وجود انجمن صنفی می‌تواند این نقص را رفع کند.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف انجمن صنفی آموزش نیروی انسانی است، گفت: در همدان خبرنگاران زبده‌ای داریم، اما تعدادی هنوز با بعضی استانداردها فاصله دارند؛ بنابراین انجمن برای ارتقای آنان برنامه‌ریزی کرده است.

پورصالحی ادامه داد: آثارخبرنگاران حرفه‌ای و اخلاق‌محور موجب دیده شدن رسانه و جهش آن خواهد شد.

وی با بیان اینکه متأسفانه قبلاً رسانه‌های محلی نمی‌توانستند در سرنوشت خویش تأثیر مستقیم داشته باشند و در قوانین و مصوباتی که برای آنان تدوین می‌شد دخیل نبودند، عنوان کرد: با وجود انجمن صنفی استان می‌توانیم در انجمن صنفی کشوری نماینده داشته و ضمن بیان دغدغه‌های اهالی رسانه، در تصویب قوانین تأثیر داشته باشیم.

در ادامه عضو هیئت‌مدیره انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان همدان گفت: با توجه به آنچه در رسانه‌ها عنوان شده است، در سال آینده تصدی‌گری درباره خانه‌هایی که زیرمجموعه وزارت ارشاد هستند، قرار است در اختیار انجمن‌های صنفی قرار گیرد؛ به همین جهت انجمن‌های صنفی درحال شکل‌گیری هستند.

رضا بیاناتی با اشاره به اینکه در همدان حدود 510 خبرنگار و 156 رسانه فعالیت دارند، اذعان کرد: هرچه انسجام مدیران رسانه‌ها در یک مجموعه بیشتر باشد، سازمان‌دهی و هماهنگی در کار رسانه بهتر انجام خواهد گرفت.

وی در ادامه با بیان اینکه در استان همدان چهار تشکل اصلی در حوزه رسانه یعنی خانه مطبوعات، بسیج رسانه، مجمع فعالان انقلابی رسانه و انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان فعالیت می‌کنند، بیان کرد: این تشکل‌ها می‌توانند در بسیاری از موارد تصمیم‌گیری و همکاری کنند و مدیریت فعالیت رسانه‌ها را به‌عهده بگیرند.

بیاناتی با اشاره به اینکه مرکز نیکوکاری انجمن رسانه زیرمجموعه کمیته امداد نیز با هدف حمایت از فعالان رسانه‌ای که به نحوی نیاز به کمک دارند تشکیل شده است، گفت: نیاز به یک مکان برای انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان وجود دارد.

دبیر انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان همدان نیز ضمن بیان اینکه هدف ایجاد انجمن پیشرفت هرچه بیشتر رسانه‌های استان است، ابراز کرد: تلاش‌های خانه مطبوعات برای سازمان‌دهی خبرنگاران خوب اما ناکافی بوده است و خلأ سازمان‌دهی در رسانه‌های استان دیده می‌شود.

زهره پوروهابی ادامه داد: انجمن صنفی در همان ابتدای امر سایتی برای سامان‌دهی اعضا و دیگر خدمات و اطلاع‌رسانی ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه انجمن صنفی رسیدگی به سه مبحث کلی را درنظر دارد، عنوان کرد: در بخش نخست که معیشت است، ما وظیفه داریم براساس اساسنامه، تعاونی‌های مختلفی را راه‌اندازی کنیم و از آنجا که خود فعالان رسانه نمی‌توانند تعاونی مصرفی راه‌اندازی کنند، طرح جدیدی ارائه کرده‌ایم.

پوروهابی با اشاره به اینکه انجمن صنفی با 120 صنف و مجموعه خدماتی و درمانی قرارداد بسته‌ و خدمات تخفیفی گرفته‌ و کارت‌های تخفیفی نیز صادر شده است، بیان کرد: این گام اولیه برای تأسیس نخستین تعاونی مصرف برخط در کشور است.

وی افزود: در بستر سایت انجمن صنفی، تعاونی مصرف خواهیم داشت که اعضای انجمن از طریق سایت کالای مورد نظر خود را سفارش داده و بعد از کل استان کالای مورد نظر تهیه و ارسال خواهد شد.

پوروهابی ادامه داد: در کنار آن تعاونی تأمین نیازهای اساسی مانند کاغذ، فیلم و زینک و همچنین تعاونی اعتباری را خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه مبحث دیگر مسائل رفاهی مانند سفرها و حوزه تفریحی و ورزشی است، گفت: به این حوزه نیز پرداخته خواهد شد و نخستین سفر برای اعضایی که درخواست داشتند، در روز میلاد حضرت علی (ع) به مشهد خواهد بود.

دبیر انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان همدان با اشاره به اینکه مبحث سوم به ارتقای مهارت‌های فعالان رسانه می‌پردازد، اذعان کرد: از آنجا که درنظر داریم کیفیت کار رسانه‌ها را ارتقا دهیم، سه حوزه درنظر گرفته‌ایم و اجرای دوره‌های مختلف آموزشی در بستر سایت اسکای‌روم صورت می‌گیرد.

پوروهابی با اشاره به اینکه بخش دیگر نمایشگاه مطبوعاتی است که می‌تواند ظرفیت بسیار خوبی باشد، بیان کرد: قسمت سوم، جایزه سال رسانه‌های غرب کشور است؛ این ظرفیت وجود دارد که هرسال در هفته خبرنگار میزبان دوره داوری باشیم و میزبانی پنج استان غرب کشور و معرفی برترین آثار حوزه رسانه را برعهده داشته باشیم.

در ادامه نیز تعدادی از اعضای انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان همدان ازجمله حمدالله چاروسائی، علیرضا معتمدزاده و حمید سپهری‌معین ضمن تأکید بر اهمیت جایگاه رسانه‌، خواستار حمایت استاندار از رسانه‌های استان همدان به‌ویژه در بحث معیشت شدند.


نظرات بازدیدکنندگان

*
*
*
کد امنیتی