کدخبر: 36 | پنج شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰

نگاه اقتصادی به حوزه فرهنگ، آسیب‌زا است

نگاه اقتصادی به حوزه فرهنگ، آسیب‌زا است
حوزه فرهنگ، حوزه عشق و علاقه است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان  با اشاره به اینکه حوزه فرهنگ، حوزه سرمایه‌گذاری است و نگاه اقتصادی به آن آسیب‌زا و سم است، اظهار کرد: برخی از مسئولان به این حوزه نگاه اقتصادی دارند در حالی‌که در همه سطوح مدیریتی در دنیا حوزه فرهنگ مورد حمایت‌های مختلفی است و یارانه‌ به آن تعلق می‌گیرد.

احمدرضا احسانی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان همدان، با اشاره به مصوبه حذف الزام دولتی‌ها به انتشار آگهی در مطبوعات، تصریح کرد: این قانون مصوب سال 1395 بود، اما به خاطر حمایت از مطبوعات اجرایی نشده بود و متأسفانه در اسفند سال گذشته هیئت دولت در روزی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه حضور نداشتند، مصوبه اجرایی در این زمینه ابلاغ کردند.

وی در ادامه گفت: این ابلاغیه در سطح کشور با واکنش‌های مختلفی روبرو شد، استان همدان نیز جزء نخستین استان‌هایی بود که اعتراض خود را به صورت کتبی ارائه داد، چرا که این مصوبه در شرایط اقتصادی فعلی رسانه‌ها آسیب‌رسان بود و نقش حمایتی نداشت.

احسانی، با بیان اینکه در این‌باره پیگیری‌های زیادی به‌خصوص از سمت وزیر ارشاد صورت گرفت و این موضوع مجدداً در هیئت دولت بررسی شد، خاطرنشان کرد: اجرای این مصوبه لغو شد و مقرر گردید همانند سابق انتشار آگهی دولتی در روزنامه‌ها ادامه پیدا کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه بعد از آن، مصوبه در مجلس شورای اسلامی با امضای رئیس مجلس مجدداً ابلاغ شد، بیان کرد: شرایط و زمان برای ابلاغ این قانون مناسب نبود لذا بلافاصله رایزنی‌ها در این رابطه آغاز شد و استان نیز اعتراض خود را به صورت کتبی به وزیر ارشاد تحویل داد، با معاونت مطبوعاتی نیز مکاتبه و گفت‌وگوهایی صورت گرفت.

احسانی افزود: جلسه فوق‌العاده‌ای نیز در استان با حضور رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس ، اعضای خانه مطبوعات و انجمن صنفی مدیران رسانه‌های استان صورت گرفت و این موضوع بررسی شد.

وی گفت: بعد از 48 ساعت با پیگیری‌ها و رایزنی‌هایی که در سطح کشور صورت گرفت، این قانون پس گرفته شد و کما فی السابق مطبوعات می‌توانند از انتشار آگهی دولت استفاده کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ضمن بیان اینکه اگر قانونی تصویب شد می‌بایست اجرا شود، عنوان کرد: هدف از وضع این قانون کاهش هزینه‌های دستگاه‌های دولتی، شفافیت در معاملات، عدم انحصار و محدودیت در مناقصات و مزایده‌ها است.

احسانی ضمن اشاره به اینکه نگاه تخصصی به مسئله لغو الزام دولتی‌ها به نشر آگهی در مطبوعات صورت نگرفته است، تصریح کرد: مطبوعات با توجه به گرانی کاغذ، عدم تخصیص کافی کاغذ یارانه‌ای، افزایش قیمت فیلم، زینک و مسائل دیگر، ضعیف و دچار آسیب شده‌اند و نیاز به حمایت بیشتری دارند.

وی افزود: با توجه به مسائلی که بیان شد و سرعت انتشار اخبار در فضای مجازی، مشکلات مطبوعات روزافزون است و اگر مصوبه مذکور اجرایی می‌شد ضربه سهمگینی به نشریات وارد می‌گردید.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ضمن بیان اینکه حوزه فرهنگ، مظلوم است، اظهار کرد: متأسفانه در حوزه فرهنگ نگاه تخصصی جاری نیست لذا همیشه دچار حواشی و تصمیمات غیر کارشناسی هستیم.

احسانی با اشاره به اینکه در سایر زمینه‌ها کمتر افراد غیر مرتبط نظر می‌دهند اما در حوزه فرهنگ همه خود را صاحب نظر می‌دانند، عنوان کرد: این حوزه نیاز به نگاه کاملاً تخصصی دارد و می‌بایست تحت نظر افراد مرتبط تصمیم‌گیری شود، توسعه فرهنگی نیازمند افسران حوزه فرهنگی دارد تا در تصمیمات دخیل و تأثیرگذار باشند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تصمیمات در زمینه فرهنگی ابتدا باید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی أخذ و سپس به مجلس یا دولت ارائه و ارجاع داده شود، اما بعضاً این مهم صورت نمی‌گیرد و چون در تصمیم‌گیری افراد مرتبط حضور ندارند بعداً اعتراضاتی صورت خواهد گرفت که نشان از غیرتخصصی بودن تصمیم است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان افزود: حوزه فرهنگ و تصمیمات مربوط به آن حتماً باید در دست اهالی این حوزه باشد تا بتوان تصمیمات کاربردی و مثمر ثمر گرفت.

احسانی با اشاره به اینکه حوزه فرهنگ حوزه سرمایه‌گذاری و نگاه اقتصادی در این حوزه آسیب‌زا و سم است، اظهار کرد: برخی از مسئولین به این حوزه نگاه اقتصادی دارند در حالی‌که در همه سطوح مدیریتی در دنیا حوزه فرهنگ مورد حمایت‌های مختلفی است و یارانه‌ به آن تعلق می‌گیرد.

وی تأکید کرد: بازخورد این هزینه‌ها مانند سایر حوزه‌ها محسوس نیست، اما بسیار تأثیرگذار و سرنوشت‌ساز است لذا باید به خوبی به آن پرداخته شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: اگر می‌خواهیم توسعه فرهنگی اتفاق بیافتد، به مسائل اجتماعی پرداخته شود و در کاهش آسیب اجتماعی مؤثر باشیم، نیاز به مطبوعات داریم لذا این حوزه باید مورد حمایت قرار گیرد.

احسانی با اشاره به اینکه یکی از اقلام اصلی مطبوعات، کاغذ است، خاطرنشان کرد: تا سال گذشته دلار 4200 تومانی به کاغذ اختصاص می‌دادند اما اخیراً تصمیم گرفته شده است که بخش زیادی از کاغذ با دلار نیمایی تأمین شود.

وی در این زمینه افزود: نیاز است قوانینی تصویب شود و دولت حمایت کند تا کاغذ مورد نیاز تأمین شود و این مسئله موجب گران شدن روزنامه‌ها و در نتیجه پایین آمدن تعداد خوانندگان مطبوعات  نشود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ضمن اشاره به اینکه یارانه دولتی در سطح استان به روزنامه‌های محلی و برخی پایگاه‌های خبری اختصاص داده شده است، تصریح کرد: در این زمینه نسبت به دو سال گذشته افزایش قابل توجهی داشتیم و با توجه به تعداد روزنامه‎‌های محلی سهم خوبی نسبت به کشور داریم.

احسانی ضمن بیان اینکه در اردیبهشت سال گذشته با توجه به شرایط کرونا و وضعیت اقتصادی، با توجه به لیستی که از خانه مطبوعات گرفته شد، کمکی از طرف استانداری برای اهالی رسانه استان واریز شد، اظهار کرد: در قالب هنرکارت نیز در دو مرحله کمک‌هایی برای دارندگان این کارت‌ها واریز شد.

وی با اشاره به اینکه حمایت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامل یارانه، کاغذ دولتی، حمایت‌های قانونی مثل بیمه است، گفت: برای اعضای صندوق هنر، بیمه سه ماهه سال گذشته پرداخت شد و بیمه سه ماهه اول سال 1400 نیز مقرر شده توسط این وزارت‌خانه پرداخت شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در پایان ضمن بیان اینکه تلاش ما در جهت حمایت بیشتر از اهالی رسانه است تا امنیت شغلی آنان بیشتر شود، ابراز کرد: حوزه فرهنگ حوزه عشق و علاقه است و نیاز به حمایت دارد، تلاش ما این است تا از ظرفیت های کشوری و استانی استفاده کنیم تا یاری‌گر مجموعه‌های فرهنگی و خبری باشیم.


نظرات بازدیدکنندگان

*
*
*
کد امنیتی